Hitta ett lyckonummer

Det är många människor som håller sig med ett eller flera lyckonummer, lyckotal eller favoritnummer. Inte minst märker man detta när folk spelar på nummerspel och turspel som Bingo, Lotto, Keno och Roulette. Men hur väljer man då sitt lyckonummer? Ja, det finns flera olika sätt.

Ett nummer med betydelse

Många väljer ett nummer som har betydelse just för dem. De kanske väljer barnens födelsedag eller det datum de gift sig.

Numerologi

Andra väljer att utgå från numerologi, det vill säga siffrornas betydelse. Där kan man exempelvis utröna att siffran sju är ett lyckotal enligt de flesta kulturer, men siffran tretton är ett otursnummer (åtminstone här i väst).

Horoskop

Astrologi och horoskop är en annan variant som många använder sig av. Där tror man att vissa stjärntecken har vissa tal som är mer lycksamma än andra.

Statistik

En del spelare väljer att gå på statistik när de väljer vilka nummer som de ska satsa på i turspel och nummerspel. På Svenska Spels hemsida kan man se hur många gånger vissa nummer har dragits i Lotto och Keno. Vissa nummer har dragits bara 25 gånger, medan andra har dragits hela 40 gånger. En del spelare menar att det tyder på att vissa nummer för med sig mer tur än andra.

Automatisk beräkning av lyckonummer

En del onlinecasinon har en automatisk funktion där man kan beräkna sitt lyckonummer. Vissa spelare väljer att använda sig av detta för att få fram vilka nummer de ska satsa på i sitt spelande.